Rundveehouderij

Nieuws 453 x bekeken

FrieslandCampina ketst overname zuivelaars Balkan af

Amersfoort/Belgrado - De overname van de Zuidoost-Europese zuivelbedrijven Imlek en Mlekara Subotica door FrieslandCampina gaat niet door.

 

Dit hebben de Nederlandse coöperatie en de Danube Foods Group bekend gemaakt.

Reden voor het afketsen van Imlek en Mlekara Subotica - onder meer actief in Servië en Kroatië - is dat geen akkoord kon worden bereikt 'over de voorwaarden van de overname'. Wat dit precies inhoudt, is nog niet bekendgemaakt.

Inmiddels wordt in de Griekse pers gesproken over de mogelijke interesse van FrieslandCampina in een Griekse kaasproducent, waardoor FrieslandCampina haar marktpositie in Zuidoost-Europa toch kan versterken. De coöperatie uit Amersfoort meldt dat het haar zoektocht naar andere uitbreidingsmogelijkheden zal voortzetten.

FrieslandCampina is niet de eerste onderneming die een voorgenomen overname van de Danube Foods Group-bedrijven ziet stranden.

Of registreer je om te kunnen reageren.