Rundveehouderij

Nieuws 231 x bekeken

Deense kaasexport levert in op Duitse markt

Aarhus – De Deense kaasexport naar Duitsland leverde qua volume vorig jaar 8 procent in. Dat stelt zuivelbrancheorganisatie Mejeriforeningen vast.

Volgens deze cijfers daalde de afzet daarmee ten opzichte van 2010 naar 72.000 ton. De waarde zakte minder, namelijk met 2 procent naar 266 miljoen euro. Volgens de Denen was de Duitse kaasmarkt in 2011 een moeilijke zaak omdat de Duitsers zelf de export van bulkkaas in Rusland ’dramatisch’ zagen dalen.

De Duitse zuivelfederatie MIV publiceert inzake de Deense kaasexport overigens andere cijfers. Volgens MIV voerde Duitsland uit Denemarken vorig jaar 74.200 ton in tegen 81.200 ton in 2010. De waarde bleef in de MIV-statistieken nagenoeg stabiel op ruim 275 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.