Rundveehouderij

Nieuws 551 x bekeken

Danish Crown bouwt nieuwe rundveeslachterij

Randers - Danish Crown bouwt een nieuwe rundveeslachterij in het Deense Vejen.

Met het groene licht van het ondernemingsbestuur is het laatste voorbehoud ten aanzien van de al een jaar geleden geopperde plannen uit de weg geruimd, zo deelt het Deense vleesconcern mee.
Door de nieuwbouw kunnen twee andere slachterijen en twee uitbeenbedrijven dicht. Ook het hoofdkantoor van rundvleesdochter DC Beef wordt in de nieuwe vestiging ondergebracht. Deze moet normaal gesproken in de loop van 2014 in bedrijf kunnen worden genomen.
De bouw vergt een investering van 67 miljoen euro. DC Beef is de leidende rundveeverwerker in Denemarken en bracht in boekjaar 2010/11 685.000 runderen in de haak, inclusief het volume in de Duitse vestiging.’

Of registreer je om te kunnen reageren.