Rundveehouderij

Nieuws 3995 x bekeken

DOC investeert en past koers aan

Hoogeveen – DOC Kaas, de tweede zuivelproducent van Nederland, laat zien dat het zich niet uit het veld laat slaan door een mislukte fusie.

Dat maakt directeur Jannes Oosterveld duidelijk in een interview met Boerderij Vandaag.
De coöperatie investeert volop. De bestaande kaaslijn op het Zuivelpark in Hoogeveen wordt inpandig vergroot naar een capaciteit van 95.000 ton (+15.000 ton). Ondertussen worden volop voorbereidingen getroffen voor de bouw van een tweede kaaslijn op hetzelfde zuivelpark. Dat is omdat de oude fabriek in het centrum van Hoogeveen uiterlijk eind 2015 dicht moet en nieuwe capaciteit nodig is om de verwachte groei van de kaasproductie en een toename van de ledenmelk op de vangen.
Ook is DOC Kaas bezig om de strategie te verleggen. Niet langer is kostenleiderschap het ultieme richtsnoer. De onderneming is ook bezig om zich commercieel te versterken en meer toegevoegde waarde te leveren. De recente overname, samen met Vergeer Holland, van Kraats Kaas past in koersverlegging. Ook de productie van kaas met een beschermde oorsprongsaanduiding BGA-kaas/Gouda Holland moet een bijdrage leveren.
DOC Kaas is ook volop bezig met de verduurzaming van de productie, maar directeur Oosterveld kan nog niet aangeven of en zo ja wanneer DOC Kaas de leden een premie danwel korting zal geven voor weidegang of opstallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.