Rundveehouderij

Nieuws 744 x bekeken

DBV ziet dalende melkproductie door slechte ruwvoersituatie

Berlijn - In de tweede helft van dit jaar loopt de melkproductie in Duitsland terug. Dat verwacht het Bauernverband (DBV) vanwege de slechte start van de ruwvoerteelt.

De grasgroei is door het tot dusver overheersende neerslagtekort en periodes met vorst in maart ontoereikend voor de bevoorrading met voer, stelt de boerenfederatie vast. Daarmee is sprake van een herhaling van de situatie van vorig jaar, toen de zaak echter nog in balans werd gehouden door een grote snijmaisoogst.

”Als in de komende weken in bepaalde regio’s niet voldoende regen valt, verscherpt zich de voertoestand verder”, aldus het DBV. De marge tussen kosten en opbrengsten is bij voorbaat al fors geslonken. Terwijl de melkprijzen terugliepen zijn bij energie, zaaizaad, kunstmest en voer kostenstijgingen van soms tot 20 procent te zien, stelt de bond vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.