Rundveehouderij

Nieuws 848 x bekeken 1 reactie

Britse boerenvoorman stapt op wegens lagere melkprijs

Glasgow – De voorzitter van de organisatie van melkveehouders van het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman, Ian Smith, is met onmiddellijke ingang opgestapt.

Aanleiding is een aangekondigde verlaging van de melkprijs. Volgens Smith wilde Wiseman niet praten over een door de Wiseman Milk Partnership op tafel gelegd tegenvoorstel.

Wiseman, dat kort geleden is overgenomen door de Duitse yoghurtfabrikant Müller, gaat de melkprijs per 1 juni verlagen met 2 pence ofwel bijna 2,5 eurocent per liter. Het bedrijf volgt daarmee alle andere grote Britse zuivelaars. Maar Smith wilde die verlaging niet accepteren. ''Wij hebben een voorstel ingediend waarover ik vanwege de vertrouwelijkheid verder niets kan zeggen, maar daar wilden ze niet op ingaan. Ik ben daarom uit principe opgestapt,'' aldus Smith tegenover Boerderij's Britse zusterblad Farmers Weekly.

Volgens Smith komen de Britse melkveehouders 'nu in de slechtste financiële omstandigheden terecht die we ooit hebben meegemaakt.' Hij zegt daarbij ook geen licht aan het eind van de tunnel te zien. Eerder protesteerden ook de verschillende boerenbonden in Groot-Brittannië tegen de reeks melkprijsverlagingen in het land.

Eén reactie

  • jan1966

    Ze bestaan nog; een boerenvoorman met ballen

Of registreer je om te kunnen reageren.