Rundveehouderij

Nieuws 876 x bekeken

Ontslag dreigt voor vijfhonderd man bij Brits Dairy Crest

Aintree – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest gaat twee melkfabrieken sluiten. Daarbij dreigen vijfhonderd mensen hun baan te verliezen. Dairy Crest wil de productie overbrengen naar andere vestigingen waar het recent zo’n 90 miljoen euro heeft geïnvesteerd.

Het bedrijf heeft tegelijkertijd meegedeeld dat de grootste Britse supermarkt Tesco het contract voor de levering van verse melk heeft opgezegd. Tesco is op dit moment goed voor ongeveer 3 procent van alle verse melk die Dairy Crest produceert. De supermarkt blijft wel gewoon afnemer van de merkzuivelproducten zoals kaas en boter.
De verse melk divisie van Dairy Crest lijdt al enige tijd verlies en moet opboksen tegen ’buitengewoon moeilijke marktomstandigheden’. Daarnaast lopen de verkopen van melk in glazen flessen door de melkboer aan de deur, waar Dairy Crest de enige leverancier is, voortdurend terug.
Het bedrijf wil daarom een fabriek die melk in glazen flessen levert in Aintree sluiten met het verlies van 220 arbeidsplaatsen. Daarnaast gaat ook een fabriek voor melk in plastic flessen in Fenstanton met 250 werknemers dicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.