Rundveehouderij

Nieuws 8101 x bekeken 5 reacties

Ministerie in de fout bij weghalen koeien

Den Haag – Het ministerie van ELI is in de fout gegaan bij het in beslag nemen van 144 runderen op een Fries melkveebedrijf in 2009.

Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald. De uitspraak van het college is deze week gepubliceerd.
De veehouder kreeg drie jaar geleden bezoek van de Algemene Inspectiedienst en de Voedsel- en Waren Autoriteit. De controleurs achtten de situatie zo ernstig dat ze vonden dat er direct maatregelen genomen moesten worden. Twee dieren werden ter plekke geëuthanaseerd. Veel dieren hadden geen droge ligplek en een aantal dieren stond permanent in de mest, die door de roosters uit de kelder omhoog kwam.
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven zegt dat het ministerie wel reden had om op te treden, maar dat het niet nodig was om alle 144 runderen in beslag te nemen. Een deel van de runderen had op dat moment nog wel ligplekken.

Laatste reacties

 • Mels

  Dat zal allemaal wel zo zijn,maar door dit soort grappenmakers(zo noem ik ze maar even,gebruik liever een andere benaming)komt de sector weer in een kwaad daglicht en noopt het sommige overijverige ambtenaren tot het maken van nieuwe wetgeving,zorg gewoon dat je niet over de schreef gaat dan kan je nooit verweten worden dat je slecht voor je dieren zorgt.

 • John*

  het was beter geweest om een paar tankwagens mest op te halen.

 • DGroo

  De koeien worden slecht verzorgd. Hebben de koeien onderling uitgemaakt wie een ligplaats heeft en wie niet? Heeft de rechter aangegeven welke koeien een ligplaats hebben?
  Ministerie niet in de fout, de rechter is in de fout.

 • NoordHollander

  als er onterecht is afgevoerd dat heeft gevolgen direkte en vervolgschade
  voordeel is wellicht dat quota tijdelijk verleast kunnen worden

 • boerke brabant

  rechtspraak op zijn smalst.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.