Rundveehouderij

Nieuws 400 x bekeken

Mexicanen protesteren tegen stierenvechten

Mexico-Stad - In Mexico hebben duizenden mensen maandag geprotesteerd tegen stierengevechten. Dat meldde de BBC maandag.

De betogers verzamelden zich op het Zócaloplein in Mexico-Stad, een van de grootste pleinen ter wereld. Ze gaven met hun komst gehoor aan een oproep op sociale netwerken van Mexicaanse organisaties voor dierenwelzijn.

In de Mexicaanse hoofdstad wordt vóór 30 april besloten of stierengevechten in en rond die stad moeten worden verboden. Die ontwikkeling is bijzonder, omdat stierenvechten er van oudsher erg populair is: de grootste arena van Latijns-Amerika staat in Mexico-Stad.

In veel Spaanstalige landen zijn de laatste jaren discussies gaande over het verbieden van de traditionele sport. Eind maart tekenden bijna 600.000 Spanjaarden nog een petitie voor bescherming van de sport als cultureel erfgoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.