Rundveehouderij

Nieuws 446 x bekeken

Meer dan 2.300 Schmallenberg-besmettingen in Europa

Den Haag – In Europa is het Schmallenberg-virus inmiddels op 2.310 bedrijven vastgesteld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de diergezondheidslaboratoria in de acht getroffen landen.

In Duitsland zijn de meeste besmettingen gevonden (op 1.151 bedrijven). In Frankrijk is het virus gevonden op 351 bedrijven, in België op 312 bedrijven, in Nederland op 244, in Engeland op 239, in Luxemburg op 11, en in zowel Italië als Spanje op 1 bedrijf.
Het is nog niet bekend of de dieren die besmet zijn geraakt immuun voor het virus zijn en niet meer besmet kunnen raken. Dat moet blijken als het knuttenseizoen in mei weer begint. Een vaccin tegen het Schmallenberg-virus is dan nog niet klaar volgens de bedrijven MSD Animal Health en Pfizer Animal Health die beide een vaccin aan het ontwikkelen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.