Rundveehouderij

Nieuws 1548 x bekeken

Kleine drieduizend bedrijven besmet met Schmallenberg-virus

Den Haag – In Europa zijn inmiddels 2.948 bedrijven besmet geraakt met het Schmallenberg-virus.

Van de acht landen waar het virus is gevonden (Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Italië, Luxemburg en Spanje) zijn in Duitsland zijn de meeste bedrijven besmet (1.120), gevolgd door Frankrijk (1.048).
Het aantal meldingen van misvormde kalveren en lammeren, mogelijk door het Schmallenberg-viurs, loopt in Nederland nog steeds op. Voornamelijk van rundveebedrijven omdat de piek bij de schapen die besmet zijn geraakt inmiddels voorbij is. Tot maandag zijn er 961 meldingen van verontruste rundveehouders binnengekomen, 23 meer dan afgelopen vrijdag. Bij 124 kalveren is het virus ook aangetoond. Bij 106 schapen en 5 geiten is het Schmallenberg-virus ook aangetoond.
Vandaag organiseert de Europese Commissie een wetenschappelijk seminar over de impact van de Schmallenberg-virus. Hierbij zijn deskundigen uit de verschillende EU-lidstaten en belanghebbenden van buiten de EU aanwezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.