Rundveehouderij

Nieuws 1583 x bekeken 1 reactie

’India grootste exporteur rundvlees 2012’

Washington – India wordt in 2012 's werelds grootste exporteur van rundvlees. Dat verwacht het Amerikaanse landbouwministerie. India passeert hiermee grote rundvleesexporterende landen als Brazilië en Australië.

Naar verwachting wordt in 2012 1,5 miljoen ton rundvlees door India geëxporteerd. In 2011 werd nog 1,2 miljoen ton geëxporteerd. Het Amerikaanse landbouwministerie verwacht dat Australië en Brazilië in 2012 respectievelijk 1,425 miljoen ton en 1,35 miljoen ton exporteren. Door de opkomst van India zakken de Verenigde Staten, met een verwachte export van 1,236 miljoen ton, terug naar een vierde plaats.
India weet de weg naar landen in Zuidoost Azië, het Midden-Oosten en Afrika steeds beter te vinden. Steeds meer slachthuizen in India richten zich op deze markten. Wat de groeiende export nog wel in de weg staat is de aanwezigheid van mond- en klauwzeer in India. Daardoor vallen een aantal exportbestemmingen af.
Rundvleesexporteurs in India weten te profiteren van de groeiende melkveestapel en efficiëntieverbeteringen. Ook kan het land de concurrentie op de wereldmarkt, met name met Brazilië, prijstechnisch goed aan.
De rundvleesproductie in India neemt naar verwachting in 2012 toe naar 3,5 miljoen ton. In 2011 lag de productie op 3,1 miljoen ton. Veel van dit extra rundvlees is bestemd voor de export. De export bestaat voornamelijk uit buffelvlees (Carabeef). Koeien worden in India door veel mensen nog als heilig beschouwd.

Eén reactie

  • dierenliefhebster

    Dit is absurd, ik heb gezien hoe ze met deze dieren omgaan. Is meer dan verschrikkelijk. India moet eerst maar eens beter voor hun dieren gaan zorgen. Het importeren van vlees en/of leer uit India verbieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.