Rundveehouderij

Nieuws 835 x bekeken

Gedeeltelijke vrijspraak in salmeterol-zaak

Zutphen – Twee eigenaren van kalvermesterijen in Putten zijn door de Zutphense rechtbank deels vrijgesproken.

De twee broers zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen en werkstraffen en hun bedrijf is beboet met 50.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.
De rechter acht bewezen dat de mesters hebben gehandeld in kalveren die behandeld waren met groeibevorderaars. De broers werden deels vrijgesproken van het voorhanden hebben van het illegale salmeterol.
Tegen de oudste broer werd een gevangenisstraf geëist van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank legde een voorwaardelijke gevangenisstraf op van zes maanden met een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 240 uur. De jongste broer is veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 140 uur. Die straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.
Tegen het bedrijf was een boete van 100.000 euro geëist.

Of registreer je om te kunnen reageren.