Rundveehouderij

Nieuws 1029 x bekeken

FrieslandCampina wil geen onderzoekscentrum aan De Goor

Wageningen – Een nieuw onderzoekscentrum aan een straat die De Goor heet, dat gaat zuivelconcern FrieslandCampina toch echt iets te ver.

De onderneming trekt daarom samen met Wageningen UR op om een andere naam op het straatnaambordje te krijgen. Voorgesteld wordt om de straatnaam te veranderen in Valleiweg, meldt De Gelderlander
Dit zou mooi passen bij de Gelderse Vallei, maar nog meer bij Food Valley, menen ze. De straatnaamcommissie van de gemeente Wageningen wilde echter niet meebuigen. De commissie stelt nu de naam Bronland voor. FrieslandCampina en Wageningen UR lobbyen nog steeds voor Valleiweg, maar die keuze het uiteindelijk ook wordt, is de vraag.
Eerder al waren er strubbelingen tussen de gemeente Wageningen en FrieslandCampina. De gemeente had de biedingsstrijd van Amersfoort gewonnen om het researchcentrum van FrieslandCampina op haar grondgebied te krijgen, maar probeerde toen een deel van de financiële schade terug te halen via hoge bouwleges.

Of registreer je om te kunnen reageren.