Rundveehouderij

Nieuws 1351 x bekeken 1 reactie

Franse boerenbond waarschuwt voor daling melkprijs

Parijs – De Franse boerenbond Confédération paysanne verwacht dat de melkprijs deze maand omlaag gaat.

De bond waarschuwt daarbij dat de melkmarkt door het opvoeren van de productie uit balans dreigt te raken. "Jullie verheugen je er op dat de Franse melkproductie omhoog gaat en 5 procent hoger ligt dan in het laatste melkjaar. Die verhoging van de productie zal niet stoppen nu de quota voor de nieuwe campagne weer met één procent omhoog gaan. Jullie hebben de kranen helemaal opengedraaid", aldus de Confédération paysanne, een minderheidsbond in de Franse landbouw, in een open brief aan president Sarkozy en minister van landbouw Le Maire.

Confédération Paysanne berekent dat de melkprijs in de buurt zal komen van de 280 tot 285 euro per duizend liter terwijl dat een jaar geleden nog rond de 300 euro was. "We zien signalen die erg veel lijken op die van 2008, dat wil zeggen een markt die moeite heeft zijn evenwicht te vinden, producenten die de neiging hebben meer te produceren en vooral producenten die geen koper voor hun melk kunnen vinden."

Eén reactie

  • Sjaak

    Ja, precies!
    Ook de afnemers sorteren alvast voor op 2015....;)

Of registreer je om te kunnen reageren.