Rundveehouderij

Nieuws 2314 x bekeken

E.coli-uitbraken door rauwe melk nog niet voorbij

Missouri - De uitbraken van E.coli door het drinken van rauwe melk loopt nog steeds op.

Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Dairyherd. Vooral in de staten Oregon en Missouri zijn mensen ziek geworden na het drinken van rauwe melk, zeventien mensen in Oregon en dertien mensen in Missouri. Volgens experts lopen de ziektegevallen nog steeds op. De ziektegevallen zijn herleid tot de producten van Foundation Farm in Oregon en een melkveebedrijf in het dorp Howard County in Missouri. De bedrijven zijn inmiddels gestopt met het leveren van de rauwe melk.
Sommige mensen drinken rauwe melk omdat ze denken dat dit gezonder is dan gepasteuriseerde melk. Uit onderzoek blijkt echter dat de kans op een E.coli-infectie 150 keer groter is bij het drinken van rauwe melk in vergelijking met gepasteuriseerde melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.