Rundveehouderij

Nieuws 1370 x bekeken 2 reacties

Concurrentie beperkt prijsdaling nuka’s

De dalende tendens van de laatste weken blijft zichtbaar in de prijzen voor nuchtere kalveren. Ook deze week gingen de nuka-prijzen in Purmerend over vrijwel de gehele linie omlaag met zo'n 5 euro per dier.

De prijsdaling had volgens handelaren echter nog groter kunnen zijn als op de veemarkt geen concurrentie was geweest tussen verschillende grotere kopers.
Sinds een aantal weken koopt de combinatie BKC/Van Dam ook nuchtere kalveren aan op de veemarkt in Purmerend. Dat zorgt voor enig extra leven in de brouwerij. De belangstelling voor Nederlandse kalveren in het algemeen is de laatste weken wel iets verder gedaald.
Diverse handelaren laten weer stevige aantallen kalveren aanvoeren vanuit Ierland. In week 12 ging het om meer dan 2.000 stuks. Ook de totale import is de laatste weken vrij hoog. Er werden steeds zo'n 18.000 dieren per week ingevoerd. Dit is tussen de 2.000 en 4.000 stuks per week meer dan gemiddeld in de voorgaande anderhalve maand.
Daarbij komt dat de afzet van kalfsvlees van met name blanke vleeskalveren, maar ook van rosédieren erg moeizaam loopt. Bij sommige integraties neemt de zorg daarover dan ook steeds verder toe.
Prognose: lagere prijzen.

Laatste reacties

  • JACOBSWIER

    ik heb nog feestje gehad van deze nieuwe firma bkc\vandam

  • JACOBSWIER

    sorry ik bedoel GEEN feestje !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.