Rundveehouderij

Nieuws 341 x bekeken

Winst bij melktak Dairy Crest blijft onder druk

Londen – Bij het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest blijft de winst in de divisie verse melk onder druk staan.

Dairy Crest kijkt daarom ’naar een reeks mogelijkheden om de winstgevendheid weer op een aanvaardbaar peil te brengen.’
Het zuivelbedrijf deelt dat mee in een tussentijds bericht aan de beurs. Volgens Dairy Crest hebben eerder kostenbesparingen en efficiëntie maatregelen nog niet het beoogde effect gehad. Elders in het bedrijf, waar onder eigen merk kaas, margarine en toetjes worden gemaakt, gaan de zaken wel goed. In de eerste helft van het lopende boekjaar, dat tot 31 maart loopt, liepen de verkopen terug omdat Dairy Crest de hogere kosten bij haar klanten wilde terug halen maar sindsdien is de omzet weer aangetrokken. Het Britse zuivelbedrijf herhaalt verder dat het kijkt naar opties voor haar Franse dochter St Hubert maar doet daar verder nog geen mededelingen over.

Of registreer je om te kunnen reageren.