Rundveehouderij

Nieuws 730 x bekeken

Turkije: geen nieuwe importvergunningen fokvee

Ankara – Turkije geeft vanwege het Schmallenberg-virus voorlopig geen nieuwe importvergunningen af voor Nederlands fokvee. Dat hebben de Turkse autoriteiten de Landbouwraad, Stefan Verbunt, in Turkije dinsdag 6 maart laten weten.

Na zich eind februari te hebben laten informeren, hebben de Turkse autoriteiten nu besloten voorlopig geen fokvee afkomstig uit Nederland toe te laten. Eerder afgegeven importvergunningen zijn volgens Verbunt nog wel geldig.
Turkije heeft er niet voor gekozen om de grenzen officieel te sluiten. De behoefte aan goed fokvee is groot, en het lijkt erop dat de Turken niet zitten te wachten op een langdurig proces om de grenzen weer te openen. Verbunt verwacht dat Turkije de ontwikkelingen omtrent het Schmallenberg-virus voorlopig in de gaten blijft houden. Bij positieve ontwikkelingen rond de bestrijding van het virus, verwacht hij dat de grenzen snel weer open kunnen.
Turkije had haar grenzen in relatie tot BSE lange tijd gesloten voor Nederlandse fokvee. Sinds 9 december 2011 mochten er echter weer Nederlandse fokvaarzen naar Turkije worden geëxporteerd. Voorlopig ligt de export nu dus weer stil.

Of registreer je om te kunnen reageren.