Rundveehouderij

Nieuws 472 x bekeken

Pfizer ook bezig met Schmallenberg-vaccin

Capelle a/d IJssel - Diergeneesmiddelenfabrikant Pfizer Animal Health is bezig met de ontwikkeling van een Schmallenberg-vaccin.

Eerder werd duidelijk dat MSD Animal Health ook bezig is met zo’n vaccin. Volgens René Huijbers van Pfizer Animal Health is het bedrijf nu bezig met de proeven, waarvan een deel door de eigen onderzoeksafdeling van Pfizer wordt uitgevoerd en een deel door externe parijen. “Een vaccin is vrij snel gereed voor gebruik maar de registratie duurt doorgaans langer, zo’n twee jaar”, aldus Huijbers.
Daarnaast spelen er nog een aantal factoren die bepalen of het vaccin ook daadwerkelijk economisch haalbaar is. Huijbers: “We weten nog niet zeker of dieren die al eerder besmet zijn geweest met het Schmallenberg-virus een levenslange immuniteit hebben. Als dat zo is heeft een vaccin geen zin. Als blijkt dat de dieren een korte immuniteit hebben en een vaccin jaarlijks of tweejaarlijks moet worden ingezet is het wel rendabel om een vaccin in de markt te zetten.”
Pfizer streeft ernaar om voor het knuttenseizoen in 2013 het vaccin gereed te hebben. MSD Animal Health heeft ook aangegeven in 2013 met het vaccin om de markt te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.