Rundveehouderij

Nieuws 1019 x bekeken 7 reacties

Overname Entremont nog steeds niet rond

Annecy – De overname van de in financiële problemen verkerende Franse kaasfabrikant Entremont door de brede coöperatie Sodiaal is nog steeds niet rond.

Dat leidt ertoe dat kaasgigant Lactalis opnieuw een gooi naar Entremont probeert te doen.
Sodiaal kreeg in oktober twee maanden de tijd voor exclusieve onderhandelingen over de overname van Entremont. Zo´n fusie tot wat dan het vierde zuivelbedrijf van Europa kon worden, werd sterk aangemoedigd door de Franse minister van landbouw Bruno le Maire. Sodiaal eist echter van de 6.000 melkveehouders die aan Entremont leveren dat ze via een korting op hun melkprijs jarenlang bijdragen aan de herstructurering van het kaasbedrijf en uiteindelijk ook aan toetreding tot de coöperatie zelf. De betrokken melkveehouders willen daar echter niet aan en houden de fusie daarom nog steeds tegen.
Dat leidt er toe concurrent Lactalis, nu al het grootste kaasbedrijf van Europa, die melkveehouders opnieuw probeert te overtuigen dat zij een betere kandidaat voor Entremont zou zijn. Lactalis was destijds al in de markt maar werd, met name door Le Maire, afgehouden. Naar verluidt zou Lactalis nu echter binnen afzienbare tijd opnieuw een concreet bod voor Entremont op tafel willen leggen.

Laatste reacties

 • Sanglier169

  De melkvee houder wordt het mes op de keel gezet!

 • pieter p

  beetje vreemd, dacht dat ik getekend had dat ik nu al bij Sodiaal melk lever. Volgens mij is dit een oud bericht, of heb ik dat mis?

 • pieter p

  Ik weet niet maar dit artikel is oud, een blije sodiaal producteur

 • trefle

  waar je maar blij mee kunt zijn.

 • pieter p

  Als lactalis het had overgenomen was het echt niet beter

 • trefle

  dan weet je teminste dat ze de melk kunnen betalen.En dat heb ik bij sodiaal niet

 • pieter p

  Zal wel een beetje meevallen denk ik, als prive fabriek denkt lactalis teveel aan zichzelf. Ze zijn nu ook overal aan het kopen, spanje, italie zweden enz. Die contracten denken ze ook alleen maar in eigenbelang. Heb er wel vertrouwen in. Er zijn nog andere fabrieken zoals coralis die wel op het randje staan nu

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.