Rundveehouderij

Nieuws 4137 x bekeken 2 reacties

Mestregels overtreden: 20 procent korting op toeslag

Den Haag – Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft het ministerie gelijk gegeven in een conflict met een veehouder over de vermindering van de toeslag met 20 procent. De veehouder krijgt een lagere uitkering, omdat hij niet-emissiearm mest uitreed.

Het ministerie ging in de fout door het besluit onvoldoende te motiveren. De rechter geeft daarom de veehouder formeel gelijk. Maar dat neemt niet weg dat de rechter tegelijk de gevolgen van het besluit in stand houdt, omdat het ministerie wel degelijk een korting mocht opleggen in de gegeven situatie.
De veehouder reed op 13 juni 2008 mest uit. Dat werd door de Algemene Inspectiedienst geconstateerd, en vervolgens door de politie nog eens bevestigd.

Laatste reacties

  • melmanveldt

    inderdaad ingelogd als melmanveldt

  • jampie

    Ze kunnen weer trots zijn op zichzelf de heren ambtenaren. Sterke tekst: De veehouder krijgt een lagere uitkering

Of registreer je om te kunnen reageren.