Rundveehouderij

Nieuws 691 x bekeken

Mensen getest op Schmallenberg-virus

Amsterdam – Op het voorjaarssymposium van de Groep Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren van dierenartsenorganistie KNMvD, dat vandaag plaatsvindt, worden deelnemers onderworpen aan een Schmallenberg-test.

Dierenartsen die op een bedrijf zijn geweest waar het Schmallenberg-virus is aangetoond wordt gevraagd twee buisjes bloed af te staan. De GGD helpt bij de vrijwillige bloedafname. Het RIVM gaat het bloed onderzoeken op de aanwezigheid van antistoffen tegen het Schmallenberg-virus. Het onderzoek heeft als doel uit te sluiten dat het Schmallenberg-virus overdraagbaar is op mensen.
De uitslagen worden eind april verwacht. Nederland is het enige land in Europa dat onderzoek doet of het virus mogelijk overslaat van dier op mens.

Of registreer je om te kunnen reageren.