Rundveehouderij

Nieuws 1046 x bekeken 1 reactie

Melkprijs Arla in 2011 duidelijk lager dan die van FrieslandCampina

Aarhus – De prestatieprijs van Arla was vorig jaar lager dan de melkprijs van FrieslandCampina. Dat erkent financieel directeur Frederik Lotz.

In het Deense bondsorgaan Landbrugsavisen becijfert hij het verschil in het nadeel van Arla op circa 1 euro per 100 kilo ofwel 7,4 kroon. ”Dat is eigenlijk een kleiner verschil dan we hadden verwacht.” Arla betaalde vorig jaar inclusief nabetaling en reservering op de persoonlijke ledenrekening 36,56 euro per 100 kilo, FrieslandCampina 38,77 euro. Dat Lotz het toch op een verschil van 1 euro houdt komt doordat volgens hem de berekening van de vet- en eiwitgehaltes bij Arla ’beduidend anders’ is dan bij de Nederlandse concurrent. Tevens gelooft hij dat Arla in de loop van het 4e kwartaal de achterstand op FrieslandCampina enigszins heeft weten in te lopen, terwijl de afgelopen maanden de concerns op gelijke hoogte zijn gekomen.
De voorschotprijs van Arla is in de lopende maand maart 32,98 per 100 kilo terwijl wordt gebudgetteerd met een nabetaling en reservering van 3,52 euro per 100 kilo.

Eén reactie

  • wcvanginkel

    dat is dan pure leuge van de man want de 'arla' prijs is inkl eco toeslag dus voor de prijs voor normale boerderij melk moet er nog wel een paar euro cent af !de toeslag is nu op dit moment 7,7 eoro cent hoe groot het aandeel eco melk is weet ik niet presies maar zo zomaar een derde kunnen zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.