Rundveehouderij

Nieuws 712 x bekeken

Lely gaat ook produceren in VS

Maassluis – Lely start met de productie van melkveeapparatuur in Noord-Amerika.

Dat heeft de producent van gerobotiseerde melkveesystemen bekendgemaakt. De Lely-groep heeft haar vestiging in Pella, gelegen in de staat Iowa, uitgebreid met productiefacilitieiten. Het gaat om Lely’s eerste productievestiging voor melkveeapparatuur buiten Nederland. De onderneming wil lokaal produceren om tegemoet te komen aan de sterk groeiende vraag naar melkveeapparatuur in Noord-Amerika. Lely gaat gebruik maken van lokaal vervaardigde onderdelen om sneller en efficiënter te kunnen handelen, maar ook om de kosten van transport te beperken. De productiehal bevindt zich op het terrein van Vermeer, Lely’s strategische partner in producten voor ruwvoederwinning.
Lely heeft tot nu toe meer dan 12.500 Lely Astronaut melkrobots verkocht. Jaarlijks worden er ongeveer 3.000 nieuwe melkrobots geproduceerd. De productiehal in Pella, waar Lely USA inmiddels acht jaar is gevestigd, is ruim 3.000 vierkante meter groot. Daarnaast bevindt zich 572 vierkante meter kantoorruimte.

Of registreer je om te kunnen reageren.