Rundveehouderij

Nieuws 478 x bekeken 1 reactie

LTO: Diergezondheid bij veehouderij kan beter

Wageningen – De diergezondheid in de veehouderij kan beter als een structurele en planmatige aanpak op de bedrijven wordt gevolgd.

”Als de veehouder, dierenarts en bedrijfsadviseur nauw met elkaar samenwerken volgens een afgesproken methodiek, zijn nog sprongen vooruit te maken”, concludeerde Toon van Hoof, portefeuillehouder Diergezondheid van LTO Nederland tijdens het slotsymposium van het project Zicht op gezonde dieren in Wageningen. ”Gezien de goede resultaten met dit project in de praktijk moeten we hier met volle kracht mee verder”, aldus Van Hoof, die verwees naar het fors lagere gebruik van antibiotica in de veehouderij: na een reductie van 23 procent in 2010 is het gebruik verder gedaald naar min 32 procent in de eerste helft van 2011.

Eén reactie

  • paul.gld1

    volgens de nieuwe regels moeten veehouders al een 1 op 1 relatie hebben met een geborgde dierenarts, dus ik zie het probleem niet zo.....
    Jammer dat lto altijd roomser wil zijn dan de paus.

Of registreer je om te kunnen reageren.