Rundveehouderij

Nieuws 1271 x bekeken

Gemiddelde stierenprijzen in Toldijk

Toldijk – De stieren op de Stierenveiling COT Toldijk zijn zaterdag voor gemiddelde prijzen verkocht.

Circa driehonderd belangstellenden kwamen af op de derde stierenveiling van het centraal opfokstation in Toldijk. Kopers boden voorzichtig, er ijn 25 stieren verkocht.
Voor de Blonde d’Aquitaine-stier Bakersfield Falco (v. Cappuccino) van Wim Bakker uit ’t Harde werd met 3.800 euro de hoogste veilingprijs betaald. Bella’s Charlon (v. Graaf Charlon), een Verbeterd Roodbont-stier van Jaap van Beukelen uit Pesse, ging voor 2.700 euro, de hoogste veilingprijs van dit ras, van de hand.
Voor de Charolais-stier Grimm van Texel (v. Rouky) van de Catharinahoeve uit Den Burg was dat 2.600 euro. De best betaalde Piemontese-stier was PCO Jubel (v. Natale) van Jan van de Sande, het hoogste bod kwam uit op 2.500 euro. Op de stier ’t Nierveer Gilbert (v. Auckvale Extrovert) van F. Simons uit Dalfsen werd met 1.700 euro het hoogste bod voor een Herefordstier uitgebracht.

Gemiddelde veilingprijzen per ras:
Blonde d’Aquitaine ras (12 stieren): 2.975 euro
Verbeterd roodbont (5 stieren): 2.560 euro
Piemontese ras (3 stieren): 1.983 euro
Hereford (2 stieren): 1.625 euro
Charolais (3 stieren): 2.166 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.