Rundveehouderij

Nieuws 1312 x bekeken 2 reacties

Geknoei met houdbaarheidsdata kaas

Utrecht - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt onder leiding van het Functioneel Parket mogelijk ongeoorloofd verlengen van houdbaarheidsdata bij zuivelproducten.

Op woensdag 21 maart zijn doorzoekingen gedaan bij bedrijfspanden en woningen van kaashandelaren in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Hier trof de NVWA onder meer honderden kilo’s smeerbare kazen aan waarvan mogelijk met de houdbaarheidsdatum is geknoeid.

Er zijn ruim twintig pallets met gekoelde zuivelproducten, waaronder diverse soorten kaasjes, in beslag genomen. Ook zijn computers en administratie meegenomen voor nader onderzoek. Verder zijn er machines in beslag genomen die gebruikt werden voor het veranderen van de etikettering. Een kaashandelaar is aangehouden voor verhoor. De zuivelproducten van deze kaashandelaren werden vooral afgezet bij de ambulante handel.

Laatste reacties

  • Mozes

    Met 'ambulante handel' wordt naar ik aanneem de marktkooplui bedoelt. Dat je daar van alles kunt verwachten is bekent.

  • iptho1

    Dag Mozes,

    Zembla voor twee weken terug niet gezien? Onze grootgrutters doen er ook vanalles aan om producten met een langere houdbaarheid een kortere te laten geven door de producent..... zo lijkt het product verser! Regels zijn er blijkbaar niet voor een t.h.t. of een t.g.t. het wordt puur op smaak en uiterlijk beoordeeld door een smaakpannel. Gebruik gewoon je eigen verstand d.m.v. ogen, geur en smaak en dan pas weggooien! Maar ja... sjoemelen is wel uit den boze en die jongens moet je wel aanpakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.