Rundveehouderij

Nieuws 2456 x bekeken 1 reactie

Druk op Duitse rundvleesprijs

Op de Duitse markt voor slachtvee blijven de uitgemolken koeien net als in Nederland schaars, maar de vraag is niet meer zo groot dat de prijzen boven het al aanzienlijke niveau uit stijgen.

De meer voor de pure vleesmarkt bestemde stieren zijn eind maart licht in prijs gezakt. Het aanbod is te groot voor de verflauwde vraag. Exporten lopen minder vlot. De uitvoer van vlees en levend vee uit de EU naar Rusland verkleinde al vanaf november 2011, maar heeft door Schmallenberg flink averij opgelopen. Ook de afzet van levend vee door de EU in Turkije is sinds januari teruggevallen ten opzichte van de laatste maanden van 2011. Overigens ging het in het vorige jaar wel erg hard met export naar Turkije, een regelrechte groeimarkt.
Prognose: prijsdaling.

Eén reactie

  • famtillemans1

    oo ben benieuwd ......of t waar is wat jullie schrijven ....de grondstoffen stijgen verder en t vlees komt er normaal achter aan toch??? we zullen zien

Of registreer je om te kunnen reageren.