Rundveehouderij

Nieuws 279 x bekeken

Dairy Crest wil van Franse dochter af

Londen– Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest wil haar Franse dochter St Hubert afstoten.

"We kijken naar alle strategische opties inclusief het potentiële desinvesteren van St Hubert", aldus Dairy Crest in een bericht aan de beurs. Dairy Crest kocht St Hubert, dat zogenaamde spreads ofwel margarine-achtige producten maakt, in 2007. Doel was destijds om elders op het Europese vasteland aanvullende bedrijven op te kopen die dan synergievoordelen met St Hubert op zouden kunnen leveren. Dat is echter nooit gelukt; St Hubert is nog altijd de enige activiteit buiten Groot-Brittannië voor het zuivelbedrijf.
Dairy Crest zoekt daarom nu naar ‘opties die meer waarde voor de aandeelhouders opleveren.’ De opbrengst van een verkoop kan dan gebruikt worden om de schuldenlast terug te brengen. Ook zou een deel ervan gebruikt kunnen worden om andere merkbedrijven in eigen land te verwerken. “Dat zou Dairy Crest’s sterke positie op de consoliderende Britse zuivelmarkt verder verbeteren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.