Rundveehouderij

Nieuws 283 x bekeken

Britten kopen vaker maar minder melk

Londen – Britten kopen de laatste tijd vaker melk in de supermarkt maar nemen daarbij per aankoop minder mee. Dat kan te maken hebben met het feit dat veel twee-voor-één of soortgelijke aanbiedingen zijn verdwenen.

Dat blijkt uit cijfers van het zuivelschap Dairyco. In de drie maanden tot eind februari kochten Britse consumenten gemiddeld 17,3 keer melk, dat is bijna 4 procent meer dan een jaar eerder. Het gemiddeld gekochte volume daalde echter met ruim 3 procent naar 2,86 liter. Dat relatief hoge volume heeft veel te maken met het feit dat Britse melk voor een groot deel in plastic containers van vier pints, ofwel 2,27 liter, wordt verkocht.
Verder meldt Dairyco dat het in dezelfde periode bij een kleine kwart van alle verkochte melk om een aanbieding ging. Een jaar geleden lag dat echter nog op bijna 40 procent. Veel reclame-acties zijn verdwenen, maar tegelijk hebben supermarkten de verpakkingen van vier pints die onder eigen merk worden verkocht structureel in prijs verlaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.