Rundveehouderij

Nieuws 234 x bekeken

Britten komen niet met regels voor Schmallenberg

Londen – De Britse overheid vindt het niet nodig om het Schmallenberg-virus een notificeerbare dierziekte te maken. Ook een invoerverbod op vee uit landen waar Schmallenberg op grote schaal heerst wordt op dit moment niet overwogen.

Of er maatregelen moeten komen, blijft echter wel steeds een overweging.
Dat heeft staatssecretaris voor landbouw Jim Paice meegedeeld tijdens een vragenuur in het Lagerhuis. Volgens de bewindsman hebben beperkende maatregelen geen nut omdat de besmettingen vorig najaar al plaatsvonden. ”We krijgen een enorme hoeveelheid informatie van de dierenartsen en veel monsters uit die hoek en van boeren, die allemaal naar het lab gaan voor verder onderzoek.”
Paice’s directe tegenhanger, kamerlid Mary Creagh van de Labour-partij, stelde echter dat veel boeren wel willen dat Schmallenberg notificeerbaar wordt. Zij vroeg Paice dat ook in de EU aan de orde te stellen maar de staatssecretaris acht dat, in ieder geval op dit moment, niet nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.