Rundveehouderij

Nieuws 510 x bekeken

België verliest wellicht brucellose-vrije status

Parijs – België verlies mogelijk de brucellose-vrij status door een uitbraak van de ziekte begin maart op een zoogkoeienbedrijf in de provincie Namen.

Dit heeft het Federale Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) in België gezegd tegen de krant l’Avenir.
Volgens de internationale dierziekte-organisatie OIE zijn 262 dieren geslacht in verband met de uitbraak. Toen zijn twee besmette dieren aangetroffen. In verband met deze uitbraak zijn verspreid door het hele land ruim 200 bedrijven onder toezicht geplaatst.
Rond 12 april verwacht de FAVV meer te kunnen melden over de onderzoeken op deze bedrijven. Blijkt de besmetting op dat moment verder verspreidt, dan dreigt de Belgische diergezondheidsstatus door de EU te worden verlaagd.
De bacterieziekte brucellose (Abortus bang) leidt tot abortus bij koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.