Rundveehouderij

Nieuws 1299 x bekeken 2 reacties

Amerikaanse melkproductie steeds meer grootschalig

Washington – Meer dan de helft van de totale melkproductie in de Verenigde Staten is nu afkomstig van bedrijven met meer dan 1.000 koeien.
Het aantal bedrijven van die grootte is vorig jaar ook toegenomen van 1.680 naar 1.750. De sterkste toename zit bij bedrijven met meer dan 2.000 koeien waarvan de VS er nu 800 telt, ruim 5 procent meer dan in 2010.

Dat staat in een rapport van het Amerikaanse ministerie voor landbouw USDA. Als gevolg van de schaalvergroting neemt het aantal melkbedrijven voortdurend af, vorig jaar weer met 4 procent naar rond de 60.000. Die afname doet zich vooral voor bij de kleinste bedrijven met minder dan 200 koeien waarvan er vorig jaar 52.600 over waren, een kleine 5 procent minder dan een jaar eerder.

Laatste reacties

  • ptgeurts

    jaaa , die kleine bedrijven met maar 200 koeien , mijn vader had 30 jaar terug 7 koeien en 50 varkens , betekent dit nu dat over ongeveer 20 jaar die bedrijven met 2000 koeien ook te klein zijn ?

  • W Geverink

    Tja er zijn plekken waar je met tweehonderd koeien bij de kleintjes hoord waarvan er veel stoppen en er zijn plekken waar je met tweehonderd koeien bij de grootsten hoord en zogenaamd klaar bent voor de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.