Rundveehouderij

Nieuws 1815 x bekeken

68 procent gebruikt pijnbestrijding

Roggel – Veehouders geven koeien vaker een pijnstiller blijkt uit onderzoek van Agridirect.

Veehouders passen steeds vaker pijnbestrijding toe. Dit blijkt uit een enquête van Agridirect onder 400 melkveehouders. Vooral bij mastitis neemt het gebruik toe. Vorig jaar bracht 68 procent van de veehouders een pijnstiller of ontstekingsremmer in bij masitis, in 2008 was dat nog 39 procent. Na mastitis is kreupelheid de tweede belangrijke aandoening om een koe een pijnstiller te geven. De voorkeur is wel voor een middel dat meerdere dagen werkzaam is omdat hiervoor maar één injectie nodig is. Als belangrijkste reden voor gebruik geven veehouders aan dat een koe sneller herstelt en weer gaat vreten.

Of registreer je om te kunnen reageren.