Rundveehouderij

Nieuws 853 x bekeken

Zware brand bij Belgisch zuivelbedrijf

Herne – Zuivelbedrijf Olympia uit het Vlaams-Brabantse Herne is getroffen door een zware brand.

Dat meldt persbureau Belga. Op het moment dat de brand uitbrak, waren zo’n 100 van de 140 personeelsleden aan het werk bij Olympia. Zij hebben het bedrijf allemaal tijdig kunnen verlaten. Er vielen geen gewonden.
Vermoed wordt dat de brand uitbrak als gevolg van een kortsluiting in een koelcel in het laboratorium. Vandaar sloeg het vuur over op de opslagplaatsen. De brand richtte flink wat schade aan het bedrijf aan. De dessertafdeling is volledig vernield. De directie van het bedrijf verwacht dat er geen gevolgen zullen zijn voor de melkleveranciers. Olympia is een particuliere zuivelonderneming die actief is sinds 1946. Jaarlijks haalt de onderneming 120 miljoen liter melk op bij 450 landbouwers in Vlaanderen en Wallonië. De omzet bedraagt ongeveer 75 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.