Rundveehouderij

Nieuws 1365 x bekeken

Weidse Blik en Agro de Horne samen verder

Joure – De Friese Hendrix UTD-dealers Weidse Blik en Agro de Horne bundelen hun krachten. Per 1 april gaan ze samen verder onder de naam de Weidse Blik.

Beide bedrijven hebben al een aantal jaren intensief samengewerkt, zoals in het Distributiecentrum Noord in Joure. Nu is besloten om als één bedrijf verder te gaan. Beide bedrijven zijn leverancier van mengvoer, kunstmest, bijproducten en andere producten voor met name melkveebedrijven. Onder de Weidse Blik vallen ook Distributiecentrum Noord en Struik Joure.
Het nieuwe bedrijf kan door de ontstane schaalgrootte haar klanten een breder dienstenpakket aanbieden. Naast het gezamenlijke Hendrix UTD-pakket, kunstmest en droge- en natte bijproducten, kunnen alle klanten ook gebruik maken van melkquotumbemiddeling en bemiddeling in mestplaatsing, maken ze bekend.
Weidse Blik, Struik Joure en Distributiecentrum Noord hebben in de nieuwe situatie een gezamenlijke omzet van circa 30 miljoen euro en hebben circa zestien voltijds medewerkers en specialisten.

Het samengaan van beide dealers van Hendrix UTD heeft naar hun zeggen niets van doen met de overname van Hendrix UTD door Forfarmers. ”Men heeft ons gezegd dat die overname geen gevolgen zal hebben voor de dealers,” vertelt een zegsman. ”Voor het overige wachten wij de uitkomst van de samenvoeging van Hendrix UTD door Forfarmers af.”

Of registreer je om te kunnen reageren.