Rundveehouderij

Nieuws 629 x bekeken

Stijging misvormde kalveren zet door

Den Haag – Het aantal meldingen dat de NVWA binnenkrijgt van misvormde kalveren als gevolg van het Schmallenberg-virus stijgt de laatste weken flink. Inmiddels is er melding gedaan van 281 misvormde kalveren.

Rond 23 januari is er een verschuiving te zien in het aantal meldingen van kalveren en lammeren. Toen werden de meldingen van misvormde lammeren relatief minder en het aantal meldingen van misvormde kalveren steeg.

Het aantal meldingen van misvormde lammeren staat op 172. Van misvormde geitenlammeren zijn 21 meldingen binnengekomen. Sinds donderdag zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Het aantal dieren waarbij het Schmallenberg-virus is vastgesteld blijft hierdoor staan op 4 kalveren, 89 lammeren en 5 geitenlammeren. Op 96 bedrijven loopt het onderzoek nog.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.