Rundveehouderij

Nieuws 3063 x bekeken

Slachterij Gosschalk terug in zwarte cijfers

Epe – Slachterij Gosschalk uit Epe heeft in 2010 weer een positief resultaat geboekt, na een verlieslatend 2009. Het bedrijf boekte een nettowinst van  157.000 euro in 2010, tegenover een verlies van bijna 9 ton het jaar ervoor.

Gosschalk zag de netto-omzet met een kleine 6 miljoen euro stijgen naar 166,2 miljoen. Van de totale productie werd voor enkele miljoenen meer naar het buitenland verkocht; op de binnenlandse markt werd minder vlees afgezet. Dankzij het verbeterde resultaat kon ook het eigen vermogen weer iets worden versterkt. Gosschalk slaagde er eveneens in de hoeveelheid (dubieuze) vorderingen te beperken en de voorraden kleiner te houden. De gewone handelsvorderingen werden wel iets groter.
Hoe de onderneming er momenteel voorstaat, wordt uit de gedeponeerde gegevens niet duidelijk. De familie Gosschalk wil geen toelichting geven. Hun bedrijf zag de resultaten de laatste jaren geleidelijk teruglopen, totdat het in 2009 in de verliezen geraakte. Vooralsnog lijkt het tij iets gekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.