Rundveehouderij

Nieuws 276 x bekeken

Servische minister blij met komst FrieslandCampina

Belgrado - Een overname van de zuivelbedrijven Imlek en Mlekara Suboticka door FrieslandCampina is goed voor de Servische industrie en landbouw.

Dit stelt de Servische minister van Landbouw en Handel Dusan Petrovic. Hij waardeert vooral het feit dat FrieslandCampina een coöperatie is. Daarnaast geeft hij aan te hopen dat de komst van FrieslandCampina naar Servië meer concurrentie teweeg brengt op de voedingsmarkt. ”Elke concurrentie is welkom.”

Directeur Slobodan Petrovic van Imlek verwacht dat de overname drie tot zes maanden tijd zal kosten. Hij meent evenwel dat de overname niet zal stuiten op bezwaren van de mededingingsautoriteiten. ”Want de markt zal niet veranderen door de overname. FrieslandCampina koopt wat er al is.

Kort voor de aangekondigde overname maakte de Europese zuivelkoepel EDA bekend dat het nauwer gaat samenwerken met de Servische zuivelindustrie. Vooral om verdere verwerking te stimuleren in de Servische zuivelsector. Zie pag:

Of registreer je om te kunnen reageren.