Rundveehouderij

Nieuws 259 x bekeken 1 reactie

‘Schmallenberg-vaccin kan wel twee jaar duren’

Londen – Ontwikkeling van een vaccin tegen het Schmallenberg-virus kan nog wel anderhalf tot twee jaar duren. "We moeten letterlijk van het begin af aan beginnen met de ontwikkeling, bij blauwtong duurde het ook zo lang voordat er een vaccin op de markt was."

Dat zegt voorzitter Carl Padgett van de British Veterinary Association, de bond van Britse vee-artsen, tegenover vakblad Farmers Weekly.

"Bij blauwtong werden we ook nog geholpen door het feit dat het maanden duurde voordat het virus via Frankrijk naar ons land kwam. Die situatie hebben we nu niet want het Schmallenberg virus is er al", aldus Padgett. Hij wijst er op dat een eenmaal beschikbaar vaccin uitgebreid getest zal moeten worden voordat het beschikbaar gesteld kan worden.

De testdieren moeten daarbij ook eerst drachtig worden en baren voordat de resultaten verder gecontroleerd kunnen worden op doelmatigheid en eventuele bijverschijnselen. "Bij blauwtong konden we zo snel reageren omdat er veel financiële steun kwam van de overheden in Europa. Dit keer is het tijdbeslag dus ook afhankelijk van die steun, als die al beschikbaar komt."

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    het zal wel net zo gaan als met blauwtong, na een paar jaar hoor je er niks meer over, en is het virus uitgewoed....

Of registreer je om te kunnen reageren.