Rundveehouderij

Nieuws 879 x bekeken

Pepsico start joint venture met zuivelbedrijf Müller

Fischach – Pepsico en de Duitse zuivelonderneming Theo Müller starten een joint venture voor de verkoop van drinkyoghurt in Amerika. Onder de naam Wave LLV bouwen de ondernemingen gezamenlijk een nieuwe yoghurtfabriek in Batavia, gelegen in de staat New York. Met de bouw gaat een investering gemoeid van ruim 150 miljoen euro.

Pepsico ging eerder al een joint- venture aan met de Saoedische zuivelonderneming Almarai en het snelgroeiende Russiche zuivel- en vruchtdrankenconcern Wimm-Bill-Dann. Pepsico wil de omzet in voedzame en gezonde dranken en snacks voor 2020 verdubbelen tot 20 miljard dollar.
De Amerikaanse markt voor yoghurt groeit. De staat New York telt 29 yoghurtfabrieken, die in 2011 samen goed waren voor de productie van ruim 240 miljoen kilo yoghurt. Het gaat om een toename van 43 procent ten opzichte van 2010.
Müller is de grootste particuliere zuivelonderneming in Duitsland en behaalde in 2010 een omzet van 2,2 miljard euro. Eerder maakte Müller bekend de Britse zuivelonderneming Robert Wiseman over te nemen voor ruim 335 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.