Rundveehouderij

Nieuws 767 x bekeken

Meer dan 700 meldingen Schmallenberg

Den Haag – Tot maandag zijn er 701 meldingen binnengekomen van misvormde lammeren of kalveren. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel– en Warenautoriteit (NVWA).

Bij 21 rundveebedrijven is het virus aangetoond. Dat zijn er vijf meer dan afgelopen vrijdag. De nieuwe besmettingen zijn aangetoond in Friesland, Drenthe, Overrijsel, Gelderland en Zuid-Holland. Enkel in Limburg en Groningen is het virus nog niet op een rundveebedrijf aangetoond. In de provincies Flevoland en Utrecht is het virus nog niet op schapenbedrijven gevonden. Het Schmallenberg-virus is op vijf geitenbedrijven aangetoond, in Overrijssel, Gelderland en Noord-Holland.
Sinds afgelopen vrijdag zijn er geen nieuwe besmettingen op schapen- en geitenbedrijven vastgesteld. Het aantal meldingen staat inmiddels op 701, dat zijn er 36 meer dan afgelopen vrijdag. Het merendeel van de meldingen is afkomstig van rundveebedrijven (455).
In de rest van Europa lopen de besmettingen ook op. Het virus is (tot en met 23 februari) aangetoond op 737 Duitse bedrijven, 517 Belgische bedrijven, 74 Engelse bedrijven, 277 Franse bedrijven, 1 Italiaans bedrijf en 1 Luxemburgs bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.