Rundveehouderij

Nieuws 979 x bekeken 1 reactie

Kaasoorlog Oekraïne loopt verder op

Moskou/Kiev - De kaasoorlog tussen Rusland en Oekraïne dreigt steeds verder op te lopen.

De jongste verwikkeling is dat het hoofd van het Russische staatstoezicht op de consumentenveiligheid geweigerd heeft de Oekraïense minister van landbouw te ontvangen. Deze minister, Nikolaj Prisjazjnjoek, was met een delegatie naar Moskou afgereisd om het kaasconflict op te lossen.

Punt is dat de Russische beperkingen op de kaasinvoer vanuit Oekraïne daar echt pijn gaan doen. Een aantal fabrieken heeft al tijdelijk moeten sluiten en de Oekraïense NZO (Melkalliantie) voorspelt dat de zuivelindustrie 30 procent minder melk nodig heeft. Daardoor zal de melkprijs voor de boer - nu omgerekend zo’n 22 of 23 cent - fors dalen. Oekraïne probeert daarom de export weer vlot te trekken, maar het etiketteren van alle ingrediënten op Oekraïense kaas ligt blijkbaar ook erg gevoelig.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dat krijg je ervan als je van dat raar spul in je kazen stopt. Het lijken wel chinezen, die oekraïners!

Of registreer je om te kunnen reageren.