Rundveehouderij

Nieuws 517 x bekeken

Fonterra: vraag naar bio-zuivel Azië neemt toe

Neurenberg – De vraag naar biologische zuivel in Azië neemt toe. Dat meldt Fonterra. De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming verwacht groei in de afzet van biologische kaas, babyvoeding en andere verpakte consumptieartikelen.

De strategie van Fonterra voor de afzet van biologische zuivel is afgelopen jaar ingrijpend gewijzigd. De wereldwijde economische crisis heeft de groei van de markt voor biologische zuivel volgens Fonterra flink vertraagd. De divisie leidde verlies. Reden voor de zuivelonderneming om de aanvoer van biologische melk te halveren. Contracten met leveranciers werden niet verbroken, maar niet altijd verlengd.
Vorig jaar verwerkte Fonterra ongeveer 1,2 miljoen kilo vet en eiwit uit biologische melk in drie fabrieken. Daar blijft één fabriek van over. Genoemde ontwikkelingen leidden tot grote teleurstelling onder de producenten van biologische melk in Nieuw-Zeeland.
Opvallend is dat Fonterra nog steeds groeimogelijkheden voor biologische zuivel in Azië ziet. Op de Biofach in Neurenberg presenteert de onderneming haar biologische portfolio. ”Voedselveiligheid lijkt een van de voornaamste redenen voor de groei in Aziatische markten”, zegt Fonterra manager Craig Deadman. ”Consumenten in Azië, in het bijzonder in China, hebben veel vertrouwen in de veiligheid en de natuurlijke eigenschappen van biologische zuivelproducten uit Nieuw-Zeeland. Fonterra levert zowel biologische ingrediënten als consumentenproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.