Rundveehouderij

Nieuws 1331 x bekeken

DMK koopt Emmense producent melkvervangers

Everswinkel/Emmen – Zuivelconcern DMK neemt producent van melkvervangers DP Supply over van de in Emmen gevestigde Basic Supply Group. Dit hebben beide partijen bekend gemaakt.

Hoeveel geld met de transacties is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt. DMK bezit 30 procent van de aandelen DP Supply. Dit wordt in de loop van het jaar 100 procent.
De transactie is opvallend omdat DMK hiermee een productielokatie terugkoopt die Nordmilch in 2008 afstootte. Het zuivelconcern verkocht de lokatie in Beesten aan de Basic Supply Group omdat die moest worden gesaneerd. Het bedrijf uit Emmen investeerde 20 miljoen euro in de fabriek en maakte er een zeer moderne productielokatie van voor allerlei plantaardige poeders. Dat blijken nu de producten, met de technologische kennis en ingangen in markten, die DMK wil hebben. Bijvoorbeeld in Oost-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
De Basic Supply Group realiseert een netto omzet van zo’n 40 miljoen euro per jaar, waarvan verreweg het grootste deel voor rekening komt van DP Supply.

Of registreer je om te kunnen reageren.