Rundveehouderij

Nieuws 519 x bekeken

DLV: Maatlat Duurzame Veehouder interessant

Linschoten – De Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) is ondanks een aantal wijzigingen voor 2012 nog steeds interessant voor melkveehouders. Dat meldt DLV.

Vanaf januari 2012 kunnen alleen melkveestallen met emissiearme vloeren onder de MDV vallen. Door onder meer deze aanscherping van de nieuwe MDV loopt het bedrag van de meerinvestering voor een aantal ondernemers verder op. Toch blijft het volgens DLV ook in 2012 nog voor veel bedrijven interessant om de nieuwe stal te laten voldoen aan de MDV. Door te voldoen aan de MDV kunnen agrarisch ondernemers de MIA- en Vamil-regeling toepassen op de investering in een stal. Hierdoor kan volgens het adviesbureau het betalen van inkomstenbelasting beter naar eigen inzicht en keuze worden gestuurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.