Rundveehouderij

Nieuws 472 x bekeken

Commissie keurt Franse zuivelsamenwerking goed

Brussel – De Franse coöperatie Agrial en zuivelverwerker Senoble mogen samen een nieuwe joint venture in de zuivel vormen. Dit bedrijf, Senagral, mag actief worden in Frankrijk, Duitsland en de Benelux, heeft de Europese Commissie besloten.

Agrial en Senoble maakten de oprichting van het gezamenlijke bedrijf vorig najaar bekend.
Agrial levert tot nu toe vooral melk aan Bongrain, maar wil de afzet van ledenmelk na 2015 ook borgen. Dat is een van de redenen om met Senoble in zee te gaan. Senagral wil zich met name richten op de productie van dagverse melk. Daarvoor zijn vier fabrieken in het noorden van Frankrijk toegewezen.
Agrial had in 2010 een omzet van 2,3 miljard euro, Senoble realiseerde een omzet van ruim 1 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.