Rundveehouderij

Nieuws 3055 x bekeken 7 reacties

'Braadworst duurder door Iran-crisis'

Berlijn - Bratwurst (braadworst), het lievelingseten van veel Duitsers, dreigt duurder te worden door de oplopende internationale spanningen rond Iran.

Hiervoor waarschuwen Duitse slagers zaterdag in de krant Bild. Iran is een van de belangrijkste leveranciers van de schapendarmen die in Duitsland bij het maken van worst worden gebruikt. Door de internationale sancties en de dalende levensstandaard van de Iraanse bevolking worden er minder schapen geslacht. De prijs van 90 meter schapendarm, genoeg voor 1000 worsten, is in 18 maanden tijd bijna verdrievoudigd van 6,30 naar 17,20 euro.

Bratwurst wordt in Duitsland op tal van manieren bereid, bijvoorbeeld als Currywurst, geserveerd met currysaus. Oud-bondskanselier Gerhard Schröder liet zijn chauffeur geregeld stoppen om een Currywurst te eten. Ook is er in Berlijn een speciaal Currywurst-Museum.

Laatste reacties

 • bertvaneck

  ik ben er ook gek op wist niet dat het vel van een schaap was

 • janenminie1

  10 euro per 1000 worsten is 1 cent per worst waar zeuren ze nou over

 • keesvlot

  Gaat de boerderij nu ook al meedoen aan propaganda berichten om Iran maar zwart te maken?

 • John*

  die iranezen snappen het teminste: niet meer dieren slachten (en fokken) dan er opgevreten worden.. niet meer olie oppompen dan er verkocht word hanteren ze al jaren met succes. nu moeten wij het nog snappen hier in west europa.

 • mester

  john,brabant.
  ik snap het en jij snapt het nu alleen de rest nog, maar de oliepomp kun je direct stop zetten, de schapen hoef je niet direct te slachten, maar biggen die geboren worden komen hoe dan ook aan de slacht haak en die lijn zet je niet direct stil, en wanneer wij hier 10 % minder biggen produceren, de prijs oploopt
  komt er in oost europa 20 % bij

 • Hans1950

  Als handelaar in natuurdarmen ben ik van mening dat de duitse braadworsten bijna allemaal gewoon in varkensdarmen zitten, dus hoe u erbij komt dat de currieworst in schapesnaren zitten ( ja zo heten die dingen) is mij een raadsel.
  Schapendarmen worden voor de knakworsten gebruikt en niet voor de braadworsten.

 • mester

  Hebben ze toch een reden om de prijs te verhogen ( meer winst pakken ) !!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.