Rundveehouderij

Nieuws 579 x bekeken

Arla verkleint prijsverschil tussen biologische en gangbare zuivel Zweden

Stockholm – Zuivelaar Arla verkleint op de Zweedse consumentenmarkt het prijsverschil tussen biologische en gangbare melk.

De prijs van biologische melk wordt door het concern verlaagd met rond de 7 procent terwijl de prijs van gangbare melk wordt verhoogd met een slordige 3 procent. Volgens Arla wordt het verschil daarmee teruggebracht met zo’n 40 procent.
De maatregel wordt genomen in verband met het groeiende overschot aan ruwe biologische melk. Dat is het gevolg van de gedaalde belangstelling van de consument en leidde vorige week al tot een verlaging van de toeslag op de leveranciersprijs van biologische melk.
Met de verkleining van het prijsverschil hoopt Arla de afzet weer te kunnen vergroten. Deze moet in 2015 zijn verdubbeld. De prijsmaatregel gaat overigens nog niet meteen in, maar op 4 juni. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.